Välkommen till Majstre

Det var magin som vilar över Gotlands södra udde som fick oss att fatta beslutet att köpa Majstregården. Att ett folkkärt och välkänt ställe med hänförande havsutsikt skulle slå igen om ingen tog sig an det, var helt enkelt otänkbart. I september 2020 satte projektet igång och sedan dess har vi lagt vår själ i att restaurera och förädla denna arkitektoniska pärla, ritad av Nils Carlsson, från grunden. 

Syftet med renoveringen har varit att lyfta fram det japanskinspirerade husets karaktär och skapa en inomhusmiljö i harmoni med det omgivande landskapet. Genom att använda naturens egna material och färger i inredningen, har gränsen mellan inne och ute suddats ut för att ge besökaren en känsla av att vara ett med naturen. I förnyelsen av Majstre ingick också skapandet av ett helt nytt matkoncept. Utgångspunkt för restaurangens nya kök är fokus på modernt mathantverk med inspiration från det gotländska skafferiet och närodlade råvaror. På menyn hittar du kulinariska rätter med lamm och hälleflundra, liksom saffranspannkaka serverad med hemgjord salmbärssylt, vispad grädde och kanderad mandelkross som ger öns mest älskade rätt en ny twist.

Det är med stor ödmjukhet vi förvaltar denna skatt, och med en helhjärtad passion för naturen, maten och människorna som vi hälsar dig varmt välkommen till Majstre Restaurang Bar & Café – där solen går ner i havet.

Marie & Carl Schnell


PS. Majstre kommer från tyskans ’meister’, alltså ’mästare’ på svenska. Att restaurangen har fått detta namn beror på att den ligger på mark som tillhörde en tysk murarmästare på 1200-talet. Han kom till Sundre för att bygga kyrkan och bosatte sig sedermera i socknen.

tempImagexwrsdk
IMG_5743

Upplev mer på Storsundret

Öns fem sydligaste socknar bildar ett område som kallas för Storsudret. Med flest soltimmar i hela landet, storslagen natur och massor att se och göra, är Gotlands södra udde en destination för alla som är på jakt efter upplevelser utöver det vanliga.

IMG_9514

Vägbeskrivning

Utgå från Burgsvik och fortsätt rakt söderut i cirka 12 km, tills skylten ”Vacker kustväg till Hoburgen” dyker upp. Ta höger och följ vägen fram till havet där den svänger vänster och sedan fortsätter söderut. När du nått de höga klipporna är du framme vid Majstre Restaurang Bar & Café.  

Öppettider café

  1. måndag - söndag

Välkommen till Gotlands sydspets för en fikapaus!

Öppettider restaurang

  1. mån
  2. tis - sön

PS. Köket stänger 30 minuter innan vi stänger restaurangen 

Varmt välkommen till Majstre på en bit mat med havsutsikt!