Vår matfilosofi

I köket på Majstre hämtar vi inspiration från Gotlands skafferi fyllt med närodlade råvaror. På menyn hittar du kulinariska rätter med bland annat lamm och hälleflundra samt kryddor som ramslök och tryffel från ön. Och så har vi den klassiska gotländska saffranspannkakan förstås, serverad med vår hemgjorda salmbärssylt, fluffig vispgrädde och krispig kanderad mandelkross

Ända sedan Majstre öppnade 1969 har panerad rödspätta funnits på menyn. Den friteras och serveras med färskpotatis och remouladsås. Ingen fin-mat, tycker kanske en del, men en älskad rätt av desto fler. Därför finns den fortfarande på menyn. 

IMG_5587

Lamm från ön serverat med rotfrukter, tryfferade gotlandslinser och ramslöksolja är numera restaurangens signaturrätt.

IMG_5743

Upplev mer på Storsundret

Öns fem sydligaste socknar bildar ett område som kallas för Storsudret. Med flest soltimmar i hela landet, storslagen natur och massor att se och göra, är Gotlands södra udde en destination för alla på jakt efter upplevelser utöver det vanliga.

IMG_9514

Vägbeskrivning

Utgå från länsväg 142 som går genom Burgsvik och fortsätt rakt söderut i cirka 12 km. När skylten ”Vacker kustväg till Hoburgen” dyker upp, tar du höger och följer vägen ända fram till den svänger vänster. Fortsätt sedan söderut längs med havet och de mjuka vallarna som utgör naturreservatet Husrygg. När du når de höga klipporna är du framme. 

Välkommen till Majstre Restaurang Bar & Café.  

Öppettider café

  1. måndag - söndag Stängt

Caféet öppnar 30 april

Öppettider restaurang

  1. mån - sön Stängt

Restaurangen öppnar 6 juni